Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Algemeen

mC2 kampioen!

Nieuws afbeelding 24-5-2014
Gefeliciteerd meiden!

Wedstrijdverslag:

Al maanden staat deze datum dikgedrukt in onze agenda's genoteerd want we draaien met de MC2 dit jaar mee in de kopgroep van onze poule.

Vandaag wordt er tegen onze directe concurrent de MC4 uit Katwijk de finale wedstrijd gespeeld om het kampioenschap. Dit wordt een lastig karwei omdat de enige verloren wedstrijd dit seizoen was bij, je raadt het nooit: Katwijk uit!! Oorzaak: hoge ballen en harde wind vanuit zee.

We beginnen toch met een voordeel aan deze eindstrijd en dat is ons geweldige doelsaldo met 75 voor en 12 tegen. Acht doelpunten in ons voordeel in vergelijking met Katwijk.

Na de technische tips en aandachtspunten van Ike(trainer/coach) in de bestuurskamer was het tijd voor een gedegen warming-up. Onze opponenten uit Katwijk arriveerden ruim op tijd en zelfs de sproeiers werden geactiveerd om het speelveld in optimale conditie te brengen.

De scheidsrechters, Stephan en Lynn, gaven om kwart over tien het startsein.

De eerste tien minuten werden de meiden van Alkemade meteen onder druk gezet. Dit was toch wel een verrassende start aangezien dit elftal van Katwijk zich bij de uitwedstrijd vooral als een counter ploeg toonde. Onze verdediging stond goed en gaf geen kansen weg en het spel werd steeds meer verlegd naar het middenveld. Nu de druk eraf was konden we langzaam de partij naar onze hand gaan zetten. Dit resulteerdeniet in echte doelkansen want de ruimte in de cirkel was er niet echt. Er werden wel een paar strafcorners aan ons toegekend maar ook dat leverde geen score op.

Het uitstekende arbitraire duo beëindigde de eerste helft en het werd tijd voor de coaches van de beide teams om nogmaals de puntjes op de ï te zetten en even de speelsters hun rust te laten nemen voor het finale half uur plus vijf minuten (natuurlijk).

De meiden van Alkemade speelden in deze helft beter dan tot dan toe en behielden veelal het balbezit in de zeer spannende strijd die zich goeddeels afspeelde rond de 23 meter lijn van Katwijk,met het gevaar dat de gevreesde counter onze verdedigers zou kunnen verrassen. De keren dat dit het geval was werd er adequaat door de verdediging op gereageerd en een paar keer stormde de keep het doel uit om schrik aan te jagen en een treffer te voorkomen!

Door het veelal op de helft van Katwijk actief zijn leverde ons de nodige strafcorners op, waarvan er een in een kluwe van sticks en voeten in de uiterst linker hoek van de doellijn leek te zijn gespeeld. Een kortstondig gejuich volgde maar geen van de arbiters had de bal daadwerkelijk over de lijn zien gaan. Helaas alleen een hoekslag bleef er voor ons over.

Het werd een zeer spannend laatste kwartiertje waar op menige nagel zal zijn geknauwd. Aan beide kanten lagen er kansjes om de wedstrijd definitief te beslissen maar dat gebeurde niet! De wedstrijd tijd was bijna om op het moment dat Katwijk zijn tweede strafcorner kreeg. Een blad kon je van de bomen horen vallen. De bal werd gestopt ten koste van een nieuwe strafcorner. De laatste kans van deze wedstrijd. Katwijk legde aan en een strakke bal ging richting kop cirkel. Alkemade rende uit en verkleinde zo de ruimte om het schot op doel te laten plaats vinden. De verdediging plaatste de bal over de zijlijn en het verlossende eindsignaal klonk. Het kampioenschap is binnen !! Super meiden !!