Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Algemeen

Vrijwilliger in beeld

Nieuws afbeelding 25-4-2015 Een van onze vrijwilligers aan het woord:

"Altijd als ik langs de voetbalvelden naar onze hockeyclub loop vind ik het fantastisch om te zien hoe alles draait! En dat komt omdat er nog meer enthousiaste vrijwilligers hun steentje bijdragen!"

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Marco Heij, vader van Manou en Lieke en getrouwd met Zillah. Sinds 2008 wonen we met veel plezier in Rijpwetering. Ik ben opgegroeid in Muiderberg, ook een klein dorp aan het IJsselmeer naast de brug naar Almere. Voordat we naar Rijpwetering verhuisden, woonden we nog een jaar of zes in Weesp.

Hoe ziet een doorsnee dag eruit van jou, werk/hobby?

Sinds kort heb ik een nieuwe hobby! Afgelopen donderdag heb ik met de inlooptraining meegedaan en ik vond dit zo leuk dat ik lid ga worden. Daarnaast houd ik van doe-het-zelven en rommel ik graag met ‘technische dingen’. Ik heb bijvoorbeeld een 3D printer waar nog een en ander aan aangepast moet worden om hem goed te laten werken.

Op doordeweekse doorsnee dagen werk ik als Consultant voor wisselende opdrachtgevers. Ik doe tijdelijke opdrachten waarbij het er om gaat dat er IT-oplossingen komen voor bijvoorbeeld nieuwe diensten of andere onderwerpen die vanuit ‘de business’ van belang zijn. Momenteel werk ik voor KPN Mobiel in Den Haag.

Hoe ben je bij de hockeyclub terecht gekomen, heb je zelf een hockeyachtergrond?

Doordat mijn beide dochters (nu 8 en bijna 11 jaar oud) na een introductietraining graag wilden hockeyen, zijn we een aantal jaren geleden bij de club terechtgekomen. Al vanaf het eerste moment vonden we het een leuke, gezellige club en nog steeds spelen mijn dames er met veel plezier.

Waarom heb je ervoor gekozen om HCA te ondersteunen als vrijwilliger in de clubhuiscommissie?

Tijdens de introductieavond voor onze dochters, werd aangegeven dat HC Alkemade hockey graag ziet als een ‘sociale bezigheid’. En hiervoor het van belang dat ook ouders bij het reilen en zeilen van de vereniging betrokken zijn…

Ik wilde ook graag wat voor de club betekenen en sprak tijdens een bardienst Ans de Haas. Ze vroeg me in eerste instantie of ik misschien barhoofd wilde worden. Snel daarna kwam het voorstel om ook mee te doen in de Clubhuis commissie. Er waren voldoende taken die me leuk leken om op te pakken, dus heb ik toen ja gezegd. En inmiddels bemoei ik me met veel plezier met van alles…

Welke taken zijn er zoal bij de commissie en hoeveel tijd kost dit globaal?

Samen met Ans de Haas, Connie van der Hoorn en Joyce Pouw zorg ik ervoor dat alles in en rond het HCA clubhuis op orde is. Dit is de bar, waarbij ook heel wat komt kijken.

Belangrijke taken zijn bijvoorbeeld het beheren van de voorraad, indelen van bardiensten, contact houden met het bestuur, begeleiden van bardiensten en bar hoofden. Afhankelijk van de taken die je oppakt, kost dit een uur tot enkele uren per week. En het overgrote deel is vanuit huis te doen, op een moment dat het me uitkomt…

Deze uren investeer ik graag in onze vereniging. Altijd als ik langs de voetbalvelden naar onze hockeyclub loopt vind ik het fantastisch om te zien hoe alles draait! En dat is zo omdat er nog meer enthousiaste vrijwilligers hun steentje bijdragen!

En ik maak gelijk gebruik van de gelegenheid: mocht je ook nog naar iets op zoek zijn om wat voor de club te betekenen, binnen de Clubhuis commissie is nog ruimte voor andere enthousiaste vrijwilligers! Wil je hiervan meer weten, spreek me dan gerust op de club even aan. Je kan me ook bellen, mijn nummer vind je op de site onder ‘Algemeen ‘ / ‘Organisatie’ / ‘Commissies’.