Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Algemeen

Bitje verplicht vanuit de KNHB

Nieuws afbeelding 22-8-2015

Bij HC Alkemade hebben wij het altijd aanbevolen; het dragen van mondbescherming, beter bekend als 'het bitje'. Naar aanleiding van een incident in de topklasse afgelopen seizoen is vanuit de KNHB besloten het dragen van een mondbescherming met ingang van dit seizoen verplicht te stellen voor alle veldspelers. Aan de bar zijn nieuwe bitjes verkrijgbaar voor noodgevallen. Dit is niet bij elke club zo, dus zorrg bij uitwedstrijden voor een reservebitje om problemen te voorkomen. Hieronder nog even kort de officiƫle regel.

Mondbeschermer verplicht: Veldspelers zijn verplicht mondbescherming ('bitje') te dragen gedurende de wedstrijd. Dit geldt voor alle categorieƫn spelers/speelsters (junioren/senioren/veteranen) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden.

Dispensatie:Spelers kunnen uitsluitend om medische redenen ontheffing aanvragen bij de KNHB. Zij dienen op verzoek van de scheidsrechters de schriftelijke ontheffing van de KNHB te tonen. Meer informatie over deze dispensatieregeling vind je op knhb.nl.