Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Algemeen

Zaalhockeyinfo

Nieuws afbeelding 5-11-2015

De zaalhockeyperiode komt er weer aan en daarom bij deze alvast wat data en info. Alle teams, behalve de f-jes, gaan zaalhockeycompetitie spelen.

In de week van 23-27 november starten we met trainen in de zaal. Omdat er in deze week nog veldwedstrijden zijn, wordt er die week ook nog zoveel mogelijk buiten getraind, dit in tegenstelling tot wat er vermeld staat in het schema op de site. Niet voor alle teams en trainers is dit (even goed) te combineren. Voor hen zal een afwijkend trainingsschema voor deze week worden gepubliceerd.

De zaaltrainingen zullen plaatsvinden in de Hertogshal en in de Tweesprong. Het trainingsschema wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd.

De wedstrijden beginnen het weekend van 5/6 december. Er zijn 10 speelweekenden (5/6 dec, 12/13 dec, 19/20 dec, 2/3 jan, 9/10 jan, 16/17 jan, 23/24 jan, 30/31 jan, 6/7 feb en 13/14 feb) en ieder team speelt hiervan 5 of 6 weekenden. Het wedstrijdschema zal kort voor het eerste wedstrijdweekend gepubliceerd worden.

De e-tjes zullen zoveel als mogelijk op zaterdag spelen en de d-tjes zoveel als mogelijk op zondag(ochtend). De overige teams zullen de overige plekken opvullen. Het wedstrijdschema wordt door de bond gemaakt.

Omdat in sommige lijnen teams met 14 of meer spelers zitten, hebben we besloten in deze lijnen een extra team in te schrijven voor de zaal. Dit geldt voor de b- en de c-lijn. Dit hebben we gedaan omdat er maar 5 of 6 speelweekenden zijn, er in de zaal met minder spelers wordt gespeeld en wij anders vinden dat spelers te weinig spelen. De TC zal hiervoor geen selectietrainingen houden, maar deze teams gewoon indelen. Deze indeling zal waarschijnlijk net voor de start van de trainingen worden gepubliceerd.

De f-jes zullen buiten op het veld een midwintercompetitie spelen. Deze zal beginnen in januari. Of de benjamins en f-jes wel ook binnen in de zaal gaan trainen of gewoon buiten op het veld blijven trainen in die periode, weten we nog niet. We zullen dit zo spoedig mogelijk bekend maken. Waarom de f-jes als enige niet zaalcompetitie, maar midwintercompetitie, spelen? Dat is door de bond bepaald.

De extra kosten voor zaalhockey, voor trainen en spelen, zijn € 59,- euro, de penningmeester stuurt medio december hiervoor een factuur. Voor zaalhockey heb je een zaalhockeystick en zaalschoenen nodig. Daarnaast is het ook nog sterk aan te raden een zaalhockeyhandschoen(tje) te dragen.