Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Jongste Jeugd

HCA ME3 in the picture

Nieuws afbeelding 6-11-2016

mE3 is een reuze enthousiast team van HC Alkemade. Het bestaat uit 8 kakelende meiden van 7-8 jaar die vorig jaar begonnen zijn met hockeyen. Zaterdag  speelde mE3 thuis tegen Gouda, een club waar het team nog  niet eerder tegen speelde. 

mE3 heeft geen vaste keeper dus iedere keer staat er een ander op doel. Dit keer mocht Nova het Pino-pak aantrekken. Als de meiden er allemaal zijn, en dat is bijna altijd zo!, dan zijn er dus twee wissels. De meiden hebben nog geen vaste plaats in het veld. Ook tijdens de wedstrijd wordt telkens gewisseld van plek en dat weten de meiden. Bij de wissel zegt degene die er af gaat tegen de ander waar deze moet gaan staan.

Féline wil vandaag graag mid staan; zij  start op die plek. De eerste helft hebben we een paar goede kansen maar Gouda heeft een goede keeper; ze redt er een paar van de doellijn. Vlak voor rust staat Abby nog even wissel, maar dan mag ze nog een paar minuten het veld in. Een gouden wissel, want ze komt er in en sprint zo tussen de speelsters van Gouda door en scoort 1-0. Op naar de fruithap met voorsprong dus. Ondertussen wordt het behoorlijk grijs  in het Hertogspak. We houden de pauze kort. .

Mette staat graag in de spits; na de rust begint ze daar en niet voor niets. Al snel scoort ze de 2-0. Daarna is het de beurt aan Gouda. Zij maken het volgende doelpunt. Maar dat is het enige doelpunt want onze verdediging staat goed. Silke en Noortje staan vandaag heel scherp in het veld. Het gaat met het hele team per week steeds beter en dat is leuk om te zien. Niet zo maar iedere bal weg knallen, nee eerst stoppen, kijken en dan slaan. Je kunt zien dat ze veel leren bij Wiep en Ruth, de trainsters  van deze meiden.

Lieke wil ook graag in het midden staan om de spitsen de ballen aan te spelen. Vorige week lukte dat heel goed samen met Imke, die ook steeds sneller en behendiger met de bal wordt. Vandaag is het Mette die er nog twee scoort.

Dan breekt de bui  los en wat voor één: een hele zware hagelbui want in een mum van tijd is het veld wit. We vluchten naar het clubhuis, waar de limo klaar staat. We praten nog even na met de tegenstanders en de meiden gaan verder met de onderlinge wedstrijd maar dan aan de voetbaltafel.

Zoals je leest , is HCA mE3 is  een reuze gezellig team met heel enthousiaste ouders. Met Leon samen als coach en  Anja als teammanager hebben we er allemaal veel schik in. Dus zolang de meiden het ook leuk blijven vinden, staan wij langs de lijn!!

 

Coach Arno                      

 

Bijlage