Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Algemeen

MA1 behaalt in 1ste klasse eerste overwinning

Nieuws afbeelding 7-11-2016

Zaterdag 5 November speelde Alkemade MA1 een thuiswedstrijd tegen Noordwijk MA1. Nadat er vorige week nog erg zuur met 3-2 verloren werd uit bij Alecto MA2, was het nu dus tijd om wat punten binnen te halen!
In de voorbereiding op dit seizoen hadden we al een oefenwedstrijd gespeeld tegen Noordwijk. Die wedstrijd eindigde toen in 1-1, waarbij Noordwijk absoluut de bovenliggende partij was. We moesten dus vol aan de bak om vandaag resultaat te halen.

In het begin van de wedstrijd besloot Noordwijk om er vol op te klappen. Ze wilden ons direct onder druk zetten om zo snel een goal te maken. Wij bleven achterin goed hockeyen waardoor we vaak onder de druk vandaan kwamen.
Er waren voor beide ploegen in het 1e kwartier wat kansjes en strafcorners gevallen, maar dat resulteerde nog niet in goals. Totdat Alkemade MA1 weer een strafcorner kreeg. Er werd besloten om een variant te spelen. Lois kreeg de bal op de kop cirkel, speelde de bal naar rechts waar Esmee B al stond te wachten op de bal. Lois liep zelf door naar de strafbalstip,  kreeg de bal terug van Esmee en pushte de bal hard in de hoek. 1-0 voor Alkemade!
Vlak hierna kregen we weer een strafcorner. Esmee B sloeg vanaf de kop op doel. Via de lijnstop rolde de bal tergend langzaam de goal in. 2-0!
Helaas wist Noordwijk vlak voor rust de aansluitingstreffer te maken. Na een scrimmage in de eigen cirkel werkte Yeta per ongeluk een voorzet van Noordwijk in de eigen goal. 2-1.
Na rust bleef Alkemade goed en rustig hockeyen vanuit achter. Noordwijk zette nog steeds veel druk  maar liepen heel veel meters voor eigenlijk niets.
Vanuit een counter ging Esmee B lopen met de bal. Uiteindelijk werd er een overtreding op haar gemaakt net buiten de cirkel. Ze nam de bal snel en passte Julia aan net buiten de kopcirkel. In de cirkel passeerde ze nog een speelster van Noordwijk om daarna de bal achter de keeper te schieten. 3-1. Noordwijk bleef vol aanzetten en ze kregen ook nog wel wat kansen. Gelukkig wist Anneke haar doel in de 2e helft schoon te houden, zodat de eerste overwinning in de 1e klasse A een feit was! 3-1 winnen van Noordwijk MA1, dat hadden we van tevoren niet gedacht. Top gedaan meiden!

Coach Marcel

Bijlage