Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Algemeen

HCA mD1 ook in zaal kampioen!

Nieuws afbeelding 13-2-2017
Op zondag 12 februari speelde meisjes D1 twee spannende kampioenswedstrijden waarvan een tegen tegen Alphen, de nummer 2, en de andere tegen Noordwijk. Alphen had eerder verloren van Noordwijk dus alles lag open voor Alkemade. De meiden stonden op scherp en de ouders op de tribune ook 😀

De eerste wedstrijd was tegen Noordwijk. De dames waren er duidelijk klaar voor. Meteen werd de aanval ingezet en in de derde minuut maakte Ruth het eerste doelpunt. Alkemade had er zin in en ging ervoor! Vervolgens maakte Maud het tweede doelpunt in de zevende minuut. Er werd heel mooi samengespeeld en er zaten razendsnelle acties bij. Het derde doelpunt kwam van Simone uit een strafcorner die Isis prachtig aangaf. En het hield niet op: Ruth maakte het vierde doelpunt. Daarna was het soms even wachten op een kans maar als er een gaatje kwam maakte Alkemade daar direct gebruik van. Lisan maakte het vijfde en zesde doelpunt. Toen kwam Noordwijk even terug en scoorde 10 minuten voor tijd. 6-1.... de ouders op de tribine keken elkaar aan: zou Noordwijk nog 5 doelpunten kunnen maken in 10 minuten? Maar die zorgen waren totaal overbodig. Lisan maakte het zevende en achtste doelpunt. Uitslag: 1-8 voor Alkemade. Natuurlijk waren alle doelpunten het mooie resultaat van goed samenspel, een sterke verdediging, goede keepersacties en de tomeloze energie van trainer/coach Nerissa die de meiden week in week uit vol enrhousiasme begeleidt. Top gedaan allemaal!

Tja, dan weet je eigenlijk al dat je kampioen bent en heb je alles gegeven in de eerste wedstrijd. En dan sta je oog in oog met nummer 2 en laat je het natuurlijk niet gebeuren dat je daar van verliest. Maar Alphen gaf zich niet gewonnen en beet zich vast in de wedstrijd. Na 10 minuten stond het 1-0 voor Alphen. Even is de spirit er een beetje uit bij Alkemade. Maar daar is keeper Jette die de eerste wedstrijd tegen Noordwijk niet veel te doen had en nu op dreef komt. Deze wedstrijd is van haar! Koelbloedig weert ze alle ballen uit het doel. Dan pakt Alkemade weer een kans en scoort Simone via een strafcorner aangegeven door Isis. En nog is het niet genoeg want je bent kampioen of niet en dus gaat Alkemade voor nog een doelpunt. Lisan scoort zes minuten voor tijd. Dat brengt de eindstand op 1-2 voor Alkemade. De meiden vliegen elkaar om de nek en worden direct na de wedstrijd gehuldigd met bloemen door voorzitter Patricia Hoffmans. Daarna ging het hele team met alle ouders naar het clubhuis in Rijpwetering dat helemaal versierd was (we hadden er stiekem al een beetje rekening mee gehouden) en stond er taart en champagne klaar! 

O ja, meisjes D1 was ook op het veld al kampioen geworden dit jaar en start na de voorjaarsvakantie in de vierde klasse. Succes meiden!