Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Jongste Jeugd

Langs de lijn bij de jongste jeugd meisjes E2

Nieuws afbeelding 23-10-2017

Tsja daar sta je dan op een zaterdagochtend langs de lijn bij een wedstrijd van het hockeyteam van je dochter. Dit seizoen is toch anders dan het vorige. Het team is weliswaar grotendeels hetzelfde gebleven maar er wordt nu niet op een kwart maar op een half veld gespeeld, met 1 goal ipv 2 en met een echte keeper. En o ja 2 keer 25 minuten ipv 2 keer een kwartier. Voor een ouder met geen historie in de hockeywereld is het de eerste wedstrijden zaak om de spelregels onder de knie te krijgen want dan snap je beter wat er gebeurt op het veld en dat maakt het volgen van de wedstrijd een stuk leuker.

Eigenlijk moet ik zeggen nóg leuker want het geeft veel plezier om de meiden bezig te zien. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt de yell geschreeuwd en dan gaan ze er vol tegen aan. Wat zo leuk is dat de ontwikkeling op deze leeftijd zo snel gaat. Iedere wedstrijd zie je weer spelers dingen doen die ze de vorige wedstrijd nog niet deden. Sommige worden beter aan de bal, andere krijgen weer meer overzicht van wat gebeurt zowel achter als voor hun. Wat zo mooi is, is dat ze samen bezig zijn om de wedstrijd te winnen maar ook leren accepteren dat je niet altijd kunt winnen. Je kunt van het gedrag van de dames een hele studie maken. De gezichten die ze trekken bij een succes moment of juist andersom is niet alleen vermakelijk maar geeft soms ook een kleine inkijk in het karakter van iemand. Maar het lijkt erop dat de meiden het prima naar hun zin hebben en dat is eigenlijk op deze leeftijd het belangrijkste.

Dat ze het naar hun zin hebben komt denk ik ook doordat er een fijne sfeer hangt bij de hockeyclub. Ik kan dit moeilijk in woorden vangen maar misschien begrijpt u wel wat ik bedoel. Ook mogen de meiden zeer blij zijn met de trainers, de coach en de ouders die fluiten en spelbegeleider zijn. Zij stoppen hier veel tijd en energie in en dat wordt zeer gewaardeerd. De inzet van veel vrijwilligers zal waarschijnlijk ook bijdragen aan de sfeer die op de club hangt. En laat ik niet de keepertrainers vergeten want de speciale keepertraining wordt door alle meiden als heel tof ervaren.

 

Afijn nu de dagen korter worden hebben ze nog een aantal wedstrijden op het veld waarna de zaalcompetitie al weer van start gaat. Ik kijk terug op een mooie start van het seizoen en heb zin in de rest.

Bijlage