Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Jongste Jeugd

Meiden E1 – “8 bikkels uit de polder”.

12-6-2018

Afgelopen seizoen mocht ik de coach zijn van de E1; wat een eer om deze meiden te mogen begeleiden. Omdat we maar met 8 speelsters waren en dus geen wissels, hebben we regelmatig een speelster uit de E2 mogen "lenen”. Heel fijn wat zonder reserves is het beste krap maar ook heel knap. Veel van onze tegenstanders kwamen uit de regio Den Haag en we kregen vaak de complimenten dat we zulke hardwerkende meiden in het veld hebben staan. Poldermentaliteit he, voor en mét elkaar gaan!

Dit jaar speelden ze voor het eerst op een groter veld met strafcorners en vaste posities. Nova keept graag maar wil ook in het veld haar energie kwijt, dus keept ze om de week. De andere speelsters hebben ook allemaal een keer op doel gestaan. Mooi om te zien dat gedurende het seizoen toch iedereen haar favoriete plek gaat krijgen in het veld. Willen ze de eerste wedstrijden nog allemaal in de spits om te scoren, later blijkt dat een goede verdediging ook heel belangrijk is. Die verdediging staat ook als een huis met Noortje en Abby achterin. De kilometervreter is Mette, die graag de middenpositie neemt, naast Felien. Dan hebben we nog Lieke, Imke en Silke die afwisselend midden of voorin staan. Als we een invalster uit de E2 hadden  dan mocht zij haar favoriete plek kiezen.

We hebben heel leuke wedstrijden gespeeld en de dikke uitslagen uit de F komen niet meer voor. De teams waren dan ook goed aan elkaar gewaagd.

Zaterdag 9 juni hadden we de laatste wedstrijd en met de Jongste Jeugddag sluiten we een leuk seizoen af. Meiden, Esmee de trainster, de enthousiaste ouders en invalsters uit de E2:

Bedankt voor de leuke wedstrijden en de lol!

Arno vd Heijden

Bijlage