Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Jongste Jeugd

HCA-meiden C1 kampioen in de zaal!

Nieuws afbeelding 11-2-2019

HCA-meiden C1 kampioen in de zaal!

 

 

Tot de laatste seconde bleef het spannend. Werd MC1 van HCA-zaalkampioen, of ging het kampioenschap toch naar Leiden?

 

HCA begon de zondag met 4 punten voorsprong, en moest het in Katwijk opnemen tegen Catwijck en de andere titelkandidaat Leiden. Van tevoren was het nodige rekenwerk al verricht. Eén keer winnen was genoeg, of gelijkspel tegen Leiden, of verlies van Leiden tegen Catwijck, of, of…. Kortom, alles was nog mogelijk.

 

De eerste wedstrijd deed Leiden wat ze moesten doen, zij wonnen van Catwijck. Hierna moesten onze meiden tegen Leiden. Gelijkspel was genoeg. Spannende pot, waarbij Leiden 5 minuten voor tijd de 2-1 scoorde, en er dus met de winst vandoor ging.

 

Even schakelen, want toen kwam het aan op de laatste wedstrijd tegen Catwijck. Gelukkig voor de bloeddruk van de vele meegereisde toeschouwers en de coach scoorde HCA redelijk snel 2 keer, en stond er dus riant voor met een 0-2 voorspong. Maar Catwijck gaf het niet op. De videoscheidsrechter werd zelfs door hen ingezet, en uiteindelijk scoorden ze 1-2. Toen werd het weer spannend, gelijkspel was niet voldoende voor het kampioenschap. Maar gelukkig scoorde HCA de verlossende 1-3! De 2-3 die Catwijck in de allerlaatste minuut scoorde kon er niets meer aan veranderen, HCA MC1 was zaalkampioen!

 

De taart, en ook de felicitaties zijn zeker verdiend. Van harte voor de toppers Roxanne, Emy S, Marjolein, Faye, Ruth, Gabi, Emy T, Sam, Jette, Nadie, Isis en Julia. En natuurlijk ook voor supporter Jesselynn, trainers Maurits en Demi, en natuurlijk coach Chantalle.